top of page

Step 1 for å bli venn med Google


Vil du bli mer synlig på nett? Lurer du på hvordan komme høyt opp på søkeresultatet til Google? Også på organiske søk - ikke bare ved hjelp av betalte adwords-kampanjer? Man kan selvsagt betale for en plass på toppen - men også da belønnes man for relevant innhold på websiden eller i nettbutikken. Så det jeg vil si nå er uansett viktig. Vil man høyt opp på søk, må man jobbe med søkemotoroptimalisering (SEO) - rett og slett at man tilpasser feltene og innholdet i nettbutikken i forhold til hva din målgruppe søker etter på Google, eller andre søkemotorer. Før man begynner så burde man sjekke at plattformen du har valgt er tilrettelagt for SEO og den jobben du nå skal til å gjøre. Så kommer vi til Step 1: Ha gode titler og relevante beskrivelser - overalt. Url-adresser, titler og overskrifter er det som veier tyngst og burde prioriteres først. Vær bevisst på hvilke søkeord som er viktig for deg å være synlig på. Disse ordene skal brukes ofte, og de viktigste ordene må med i titler og overskrifter. Av og til er ikke dine faglige og korrekte ord og uttrykk de som er mest brukt blant folk flest. Av og til kan det lønne seg å være grammatisk ukorrekt. Av og til kan det lønne seg med orddelingsfeil (lik det eller ei) Av og til kan det lønne seg å skrive i entall i stedet for flertall etc. For å vite hvilke søkeord som er smartest å bruke - er Google trends et nyttig verktøy. Her kan du sette ulike søkeord opp i mot hverandre, og se hvilke som er mest brukt. F.eks: Du har en nettbutikk hvor du selger et krus. Men, burde du kalle det krus eller kopp?

Setter vi disse to søkeordene opp mot hverandre får vi dette resultatet:

Vi ser at KOPP er betydelig mer brukt enn KRUS. Får du et jevnt resultat, kan det være smart å bruke begge betegnelser. F.eks KOPP i overskriften, og KRUS i beskrivelsen av produktet. Google Trends finner du her

Det var litt om hva jeg mener er step 1. SEO-felter og Adwords-annonser kommer i neste step. Lykke til med valg av søkeord. Har du spørsmål er du mer enn velkommen til å ta kontakt.

Hilsen Monica - Butikkpikene www.butikkpikene.no

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
No tags yet.
bottom of page